Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   livekamera
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
OSTOKIELTO HÄÄMÖTTÄÄ
22.7.2005 - JL

Seksin ostamisen kriminalisointiin tähtäävä lakiesitys tullee eduskunnan käsittelyyn vielä kuluvan vuoden aikana. Takkia kääntänyt oikeusministeri pitää nyt kieltolakia tarpeellisena, mutta Koskisen ympyriäisistä sanomisista paistaa vastenmielisyys koko hanketta kohtaan. Monet poliittiset naisverkostot ja yltiö-feministit ovat sen sijaan vakuuttuneita vaatimuksiensa oikeutuksesta. Vihreillä oksilla hurskastelevat kukkahatturouvat luulevat tietävänsä, mikä lempeä kaupitteleville on parasta. Läpinäkyvästi tasa-arvoväritteisessä keskustelussa lakihankkeen puoltajat vaahtoavat naisen esineellistämisestä, tavarakaupasta, jossa shoppailijoina nähdään vain miehet.

Luulisi ostokieltoa puuhaavien ottaneen puheeksi myös mieshuorien ja heidän palveluitaan käyttävien aseman. Vaan kun ei. Mahdollisen ostokieltolain myötä mieheltäkin ostettava pano muuttuisi rikolliseksi teoksi. Näin vanhoiltapiioilta evättäisiin viimeinenkin oljenkorsi nauttia silloin tällöin kynnettömän kosketuksesta. Raskas on se rikosmerkintä, jonka nuhteeton nutturapää saisi kontolleen jäätyään kiikkiin gigolo-palvelun käytöstä.

Näyttää tosiaankin siltä, että prostituutio-keskustelua käydään mitä suurimmassa määrin sukupuolten napit vastakkain. Miehet halutaan nähdä pelkästään hyväksikäyttäjinä, naiset alistettuina ja seksiin pakotettuina. Kuitenkin siinä missä nainen rahoittaa opiskelujaan tai muuta elämistään vapaaehtoisesti huoraamalla, sitä samaa tointa harjoittaa myös suuri joukko nuoria miehiä. Naisten asiakkaina ovat useimmiten miehet, miesten asiakkaina naiset ja miehet. Vaietaanko miesprostituutiosta siitä syystä, että ilmiön tunnustamisen myötä naisen oikeus huoraamiseen, kenenkään siihen puuttumatta, muuttuisi niin ikään tasa-arvokysymykseksi? Naiset ostavat seksiä siinä kuin miehetkin. Eivät yhtä runsaslukuisesti, mutta takuulla tarpeeseen.

Ilman kristallipalloakin on nähtävissä, että niin naisten kuin miestenkin tarjoamilla maksullisilla seksipalveluilla riittää kysyntää huolimatta oston mahdollisesta kriminalisoinnista. Lainsäädäntöä tulisikin edelleen kehittää suuntaan, joka täsmällisesti ja yhä kovemmin sanktioin kohdistuisi räikeään ihmiskauppaan ja paritukseen!

Kahden täysivaltaisen ihmisen välisiin vapaaehtoisiin sopimuksiin puuttuminen lainsäädäntöteitse antaisi rikollisille, maan alla toimimaan tottuneille, parituskoneistoille hallitsemattoman yksinvallan maksullista seksiä kaipaavien ostajien suhteen. Monet yksityiset prostituoidut saattaisivat ajautua säännöllisten tulovirtojen vähettyä parittajien leipiin ja tuhannet nuhteettomat kansalaiset saisivat valtiovallan toimesta otsaansa rikollisen leiman. Pelko kiinnijäämisestä jäytäisi monen seksiä ostaneen mieltä, puhumattakaan, että parittajien monopoliasema ja status salaisuuden takuutahona nostaisi näiden taloudelliset voitot pilviin. Huonoimmissa tapauksissa vaitiolo taattaisiin vasta suojelurahojen myötä. Ulkomaille suuntautuva seksimatkailu kasvaisi ostokiellon myötä entisestään, ja seksiturismin tuliaisina tautitilastot saattaisivat ennen pitkää muodostua suureksi kansanterveydelliseksi ongelmaksi.

Miten ostokiellon noudattamista aiottaisiin valvoa - pillupoliisivoiminko? Ruuhkautuvatko raastuvat vähäisin näytöin nostetuista syytteistä? Entä kuka päättää, mikä huomionosoitus seksikumppanille milloinkin on laitonta ostoa, mikä normaaliin kanssakäymiseen liittyvää subventiota? Pitäisikö ryhtyä arvioimaan myös avio- ja avosuhteissa tapahtuvien tulonsiirtojen vaikutusta pariskuntien seksielämään?

Seksi on iloinen ja perusvireeltään myönteinen asia, eikä sen kahlitseminen tiettyyn parisuhdekeskeiseen muottiin ole mahdollista. Nautintoja rajoittavilla ja paljolti moraaliperusteisiin nojaavilla kieltolaeilla on taipumus heikentää kansalaisten lainkuuliaisuutta ja kaatua lopulta omaan mahdottomuuteensa.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Herkku.net 2003 - Palaute