Herkku-puhelin
Vapunviettoa
Vappuviuhka

Nyt kun taas eräs vappu on kunnialla (?) vietetty, haluan jakaa kanssanne erään ikimuistoisen vappumuiston. Olin 22-vuotias opiskelijatyttö. Vappu oli tulossa, mutta minua harmitti. Monikin asia. Ensinnäkin olin joutunut muuttamaan mukavasta asunnosta kämppikseni luota pois, koska hänen uusi poikaystävänsä muutti sinne ja halusivat olla kahden. Opiskelija-asuntoa odotellessani jouduin asumaan äitini ja hänen avomiehensä, josta en erityisemmin pitänyt, luona. Olin kova bilettämään, jos vain rahaa riitti, mutta nyt olivat rahat tosi vähissä, joten se siitä. Lisäksi äidin luokse ei yövieraita voinut viedä ja edellisestä panostani oli kulunut jo reilun kuukauden verran aikaa. Sekin oli ollut tosi huono pano, muuan baarista löytämäni nuori mies, joka oli tosi kömpelö seksihommissa, niin että uusi tapaaminen hänen kanssaan ei tosiaankaan kiinnostanut. Nyt näytti siltä, että saisin viettää vappua ihan kotosalla tippaleipää syöden.

Viikkoa ennen vappua kuitenkin lapsuudenystäväni Outi soitti. Hän oli minua kolmisen vuotta nuorempi. Olimme kasvaneet lapsuutemme samassa pihapiirissä Helsingin keskustan tuntumassa, kunnes kummankin perheet muuttivat isompiin asuntoihin eri lähiöihin. Outi oli sen kevään abiturientti ja kertoi kirjoitusten menneen niin hyvin, että sitä pitäisi vähän juhlia. Outi asui vielä vanhempiensa luona, isoveljensä oli muuttanut jo pois kotoa. Outi ei tosiaankaan ollut mikään bilettäjätyyppi. Kun hän halusi irrotella, hän useimmiten istui ystäviensä luona. Nyt hän pyysi minut heille viettämään vappua kanssaan ihan yökylään. Äitinsä lähtisi risteilylle ja faijallakin kuulemma oli jotain menoa. Saataisi olla ihan kahdestaan, ottaa drinkkejä ja juoruta kunnolla pitkästä aikaa.

Outilla oli sellainen piirre, että hän otti harvoin, mutta silloin usein kunnolla ja hän joi aina kirkkaita. Muista juomista kuulemma tuli paha olo ja jotain mitä lie allergiaa. Koska hänellä ei ikä vielä kirkkaitten ostoon riittänyt, oli hän toisinaan laittanut minut asialle ja pyysi nytkin tuomaan pullon, ei vaan varmuuden vuoksi kaksi, hän kyllä maksaisi ne. No mikäpäs siinä, suostuin mielihyvin tarjoukseen. Vappuaattona Outi tuli minua paikallisjunan asemalle vastaan. Mietin, miten erilaisia ulkoisesti olimmekaan. Minä tumma, pitkähiuksinen ja muodokas, nainen parhaassa iässä. Päälläni oli bleiseri, sen alla uusi lyhythihainen minimittainen turkoosi mekko. Olin käynyt solariumissa ja mekon väri korosti kivasti kevyttä rusketustani. Jalassani oli korkokengät. Olimme vähän puhuneet, että ehkä myöhemmin pistäytyisimme paikallisessa, siksi olin laittanut itseni nätiksi. Outi taas oli ihan entisensä, pitkänhuiskea, laiha tyttö, jossa ei juuri ollut laaksoa, ei kukkulaa. Päällä oli tuttuun tapaan farkut, farkkutakki ja T-paita. Naisellisuuttaan kuitenkin korostamaan hän oli sitonut kaulaansa huivin, joka sai hänet näyttämään lähinnä koomiselta. Mutta samat kivat jutut, huumori ja verbaalisuus olivat tallella.

Matkalla heille poikkesimme ostamaan nuo pakolliset vappuruoat, nakkeja, perunasalaattia ja tippaleipää. Niin, ja tietysti myös siellä pitkäripaisessa käväisimme. Outi kertoi, että valitettavasti vaan hänen isänsä olikin kotosalla, oli joutunut ottamaan jotain kirjallisia töitä mukaansa. ”Mutta se on siellä huoneessaan, ei se meitä häiritse” Outi sanoi. Perille tultuamme teimme heti ensimmäiset paukut ja taas sain huomata mikä vaikutus terävillä minuun siihen aikaan oli. Kun nautin niitä, minulla panohalut kasvoivat huomattavasti. Kuten nytkin, mutta minkäs teit. Siinä juttelimme niitä näitä, kuuntelimme musaa ja sitten menimme Outin isää tervehtimään. Outin vanhemmat olivat omiani huomattavasti nuorempia. En ollut nähnyt hänen isäänsä varmaan kolmeen vuoteen ja hämmästyin taas kuinka nuorekkaalta ja komealta hän näytti, no, olihan hän vasta vähän päälle nelikymppinen. Tai kasvoiltaan hän oli aika tavallisen näköinen, mutta vartalo oli entisellä urheilijalla vieläkin kuosissaan. Hän oli pitkä, roteva mies.

Olin aina tottunut näkemään hänet muodollisesti pukeutuneena, kauluspaidassa ja solmiossa, mutta nyt hän oli rennosti farkuissa ja T-paidassa, mikä korosti hänen vartalonsa parhaita piirteitä. Hän oli myöskin hyvin rennon oloinen ja hyväntuulinen. Hän katsoi minua päästä jalkoihin hyvin kiinteästi ja sanoi, että kappas, sinustahan on tullut jo ihan aikuinen nainen. Saisi tuo meidän Outikin opetella pukeutumaan vähän naisellisemmin. Sitten hän toivotti meille hyvää vappua ja sanoi, että älkää antako minun häiritä. Poistuimme ja pian huoneesta kuului taas kirjoituskoneen naputus. Outi oli innoissaan lakkiaisistaan ja muista tulevaisuuden suunnitelmistaan. Ja myöskin hyvin innokas ottamaan paukkuja. Minä otin rauhallisempaan tahtiin ja yritin toppuutella häntäkin, mutta turhaan. Mutta mitä enemmän siinä paukkuja otin, sitä sietämättömämmäksi kasvoivat panohalut. Huomasin ajattelevani Outin isää siellä huoneessaan ja ajattelin että voi jospa hän tietäisikään, mitä haluaisin hänen kanssaan touhuta…mutta sehän nyt tietysti oli mahdoton ajatus.

Ilta kului, kuuntelimme musaa ja siinä vähän tanssahtelimmekin. Keitimme nakkeja ja pyysimme Outin isänkin syömään. Hän tuli seuraksemme ja sanoi, että kunhan hän saisi hommansa tehtyä, tulisi meidän seuraksemme ottamaan pari viskipaukkua. Sitten hän hiukan huolestuneena katsoi Outia ja sanoi, että älä nyt vaan ota liikaa. Et taida vielä olla ihan kunnossa sen poskiontelon tulehduksen jälkeen. Minulle hän vaivihkaa sanoi, että lorauta vaikka vähän vettä Outin drinkkeihin. Mutta pian Outi alkoi silminnähden humaltua reippaammin, puhe sammalsi ja totesin, että paikalliseen meneminen jäisi hänen kohdaltaan vain haaveeksi. Ja sitten, yhtäkkiä Outi sanoi, että nyt on tosi paha olo ja meni vessaan oksentamaan. Hän tuli takaisin tosi kalpeana ja sanoi, että päässä pyörii ja vatsassa myös, voisiko hän mennä vähän lepäämään. Sanoin, että parempi onkin kun menet, autoin hänet sänkyyn ja vielä varmemman vakuudeksi toin viereen ämpärin ja talouspaperia. No, se siitä hauskasta illasta.

Nuori emäntäni makasi sammuneena huoneessaan. Mietin, pitäisikö lähteä, mutten viitsinyt ja kehdannut, kun kerran oli yökylään pyydetty. Aikani kuluksi aloin katsella telkkaria. Pian tuli Outin isä olohuoneeseen. Hän oli käynyt katsomassa tytärtään ja totesi, ettei tästä enää juhlijaksi ole, antaa nukkua humalansa pois. Isä teki itselleen tuhdit viskipaukut ja aloimme sitten jutella kuulumisistani. Minä olin jo iloisessa huppelissa ja aika puhelias. Isä teki itselleen toisen ison paukun ja sanoi, että pitääpä yrittää ottaa kiinni, kun sulla on jo tuota etumatkaa. Katselin tuota miestä, himoitsin häntä, voi kuinka toivoinkaan, että hän painaisi minut siihen sohvalle alleen ja antaisi oikein kunnon panon…Telkkarista tuli jotain tanssiohjelmaa ja siellä soi upea tango. Kehuin kappaletta ja valittelin, että vaikka olen vuosia jazztanssia harrastanut, en osaa vakiotansseista kuin valssia. No sittenhän sua täytyy opettaa, mies sanoi ja veti minut lattialle kanssaan ja siinä ne tulivat tangon askeletkin tutuiksi. Hän sanoi olleensa nuorempana vaimonsa kanssa innokas tanssija, kurssejakin oli tullut käytyä. Tunnelma oli välitön ja leppoisa. Mieskin alkoi olla jo vähän paukuissa. Hän etsi hyllystä jonkun tanssilevyn, jolla oli eri tyyppisiä kappaleita ja alkoi opettaa minua.

Minä flirttailin jo avoimesti hänen kanssaan eikä hänellä tuntunut olevan mitään sitä vastaan. Kun tassimme jotain hitaampaa, rumbaako se nyt oli, painauduin tietoisesti oikein tiukasti häntä vasten ja tunsin hänen seisokkinsa. Annoin myös hänen ymmärtää, että tunsin sen. Hän soperteli jotain, että voi kuinka kaunis sinusta on tullut, ja jos hän olisi parikymmentä vuotta nuorempi! Minulla jo kiima poltti päätä ja lanteita ja sanoin, että oikeastaan pidän sängyssä vanhemmista miehistä, nuoret ovat usein sellaisia sählääjiä. Tämä sai häneen ihan uutta vauhtia. Hänen kätensä liikkuivat jo varsin rohkeasti vartalollani ja minä tein elein selväksi, että pidän siitä. Sitten hän kysyi, että vieläkö sinulla on montaa miestä ollutkaan? Vastasin, että ehkäpä siinä vähän päälle parikymmentä ”Oh hoh” hän sanoi”et sinä sitten ihan ensi kertaa pappia ole kyydissä.”Tarkemmin laskien sinä voisit olla kahdeskymmenes viides”, sanoin. ”Tarkoitatko sinä… hän sopersi ja sanoin, että kyllä minä tarkoitan.

Kävin nopeasti katsomassa Outia joka nukkui sikeässä unessa, otin olkalaukustani kondomin, vedin miehen viereeni sohvalle ja aloin suudella kiihkeästi. Hän vastasi suudelmiini. Laitoin kondomin hänen käteensä ja sehän tiesi vain yhtä asiaa. Nyt en välittänyt enää mistään, minun oli pakko saada naida oikein kunnolla ja sen myös tekisin vaikka väkisin! Hän katseli hiukan hämmentyneenä kun avasin vetskarin ja etsin kullin käteeni.

Hyvän aikaa runkkasin häntä ja hän kysyi, nukkuiko Outi varmasti ja pyysi etten ikinä kertoisi Outille. En varmasti ja ole huoletta, en ikinä kertoisi kivalle vaimollesikaan. Hän vetäisi kortsun päälle ja pyysi minut syliinsä. Istuin hajareisin hänen päällensä, pikkuhousut olin jo aikaa sitten käynyt riisumassa. Ohjasin tuon komean kullin sisääni ja aloin villin ratsastuksen. Mutta iso mies ja iso kulli! Silloin miehen päällä oleminen saattaa sattua minuun. Nousin pois ja pyysin häntä ottamaan minut takaapäin. Emme uskaltaneet puhua kuin puoliksi kuiskaten, mutta pyysin häntä panemaan kovaa. Olin nelinkontin sohvalla, minulla oli ne korkokengät jalassani, tanssin vuoksi olin taas laittanut ne jalkaani. Hän työnsi niin kuin ei olisi aikoihin saanut, eikä kuulemma ollutkaan. Hän otti kaksin käsin seinästä tukea ja kun häneltä tuli, hän kouri rajusti rintojani. Minä olin jo huippuni saanut.

Panon jälkeen istuimme taas drinkeille ja hän vannotti minua jättämään tämän salaisuudeksemme. Hän lähti vessaan hävittämään kortsua ja ajoitus oli hyvä, sillä silloin Outin huoneesta alkoi kuulua liikettä ja pian kurjan näköinen Outi tuli huoneeseen. Hän sanoi, ettei muistanut mitään siitä, kuinka oli sänkyynsä mennyt ja että olo oli karmea.” Nyt mä olen pilannut sun vappus”, hän valitti. ”Et ollenkaan, meillä on ollut ihan mukava rupattelutuokio sun faijas kanssa”, minä sanoin. Mutta kuule, sun kannattais varmaan käydä nukkumaan, mua ei vielä huvita, mä taidan sittenkin lähteä vielä vähän kaupungille katsomaan. Outi kävi taas nukkumaan, minä vedin bleiserin päälleni ja hänen isänsä toivotti minulle halauksen kera hyvää vappua ja turvallista kotimatkaa. Kuinka ollakaan, paikallisjunassa näin erään puolitutun pojan ja päätimme yhdessä lähteä juhlimaan. Hän oli herrasmies, tarjosi koko illan – tai yön –ja mitä sitten tapahtuikaan…no se on jo eri tarina. Sen vaan voin sanoa, että kaksikymmentäkuusi tuli sinä yönä täyteen.

Copyright © Herkku.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute