Herkku-puhelin
Viikonloppu kalassa
Asentajan perjantai

Juttelin vaimoni kanssa kesälomasta ja kysyin haluaisiko hän tavata Villen ja hänen perheensä. Mökillemme sopi hyvin majoittautumaan ja vaimoni oli iloinen saadessaan tavata työkaverini ja saadessaan seuraa tämän vaimosta. Soitin Villelle ja sovin asiasta.

Ville saapui perheensä kanssa keskellä parhainta kesää. Nautimme hyvästä ruoasta ja seurasta. Lapset tulivat mainiosti toimeen keskenään ja vaimoni tykkäsi Villen puolisosta kovasti. Teimme Villen kanssa remonttia ja korjaushommia, vaimojen puuhastellessa lasten kanssa tai kokkaillessa herkkuja keittiössä. Erosimme iloisina tapaamisestamme ja sovimme uuden mökkitapaamisen sieniaikaan. Vaimoni oli todella iloinen Villen perheen vierailusta ja kertoi odottavansa innolla sienireissua. Villen vaimo Anne oli mieluisaa seuraa ja Leena oli innostunut uudesta ystävästä.

Kerroin hieman epäröiden pariskunnan ongelmista ja eropuheista. Vaimoni oli uutisesta todella yllättynyt ja masentunut, Anne ei ollut maininnut asiasta mitään, ei edes vihjaillen. Kävimme omaa liittoamme läpi ja lupasin olla enemmän kotona. Vaimoni antoi luottamuslauseen työmatkoilleni ja uskoi vakuutteluani uskollisuudesta. Valehtelu satutti mieltäni ja halusin unohtaa menneet.

Elokuussa Ville soitti ja pyysi seurakseen kalaan. Lupasin toki lähteä mukaan ja ajattelin meidän menevän mökillemme. Vaimoni innostui asiasta ja lupasi lähteä mukaan kokiksi. Villen toinen soitto muuttikin asioita, he olivat muuttaneet Annen kanssa erilleen asumaan ja kalapaikka oli Villen kaverin luona Kuusamossa. Vaimoni käski minua menemään mukaan, auttamaan Villeä eroprosessissa ja tukemaan Villeä henkisesti. Katselin myötätuntoista vaimoani ja nieleksin totuuden erosta hiljaa kurkustani alas – eron syypää oli Ville ja vain hän itse.

Lähdin matkaan hieman vastentahtoisesti ja vaimoni ihmetteli ääneen mielipidettäni.

- ” Mies voi puhua tunteistaan helpommin toiselle miehelle, auta kaveriasi” Leena opasti minua myötätuntoisena, Villen surua ajatellen.

Odottelin miehiä tapaamispaikallamme Joensuussa, jonne oli tarkoitus jättää muut autot ja jatkaa matkaa Villen kaverin maasturilla. Ville saapui lähes samaan aikaan ja menimme huoltoasemalle kahville. Villen kasvoilta näkyi väsymys, mutta muuten miehen silmistä loisti iloinen, vanha tuttu poikamainen pilke. Kyselin kuulumisia uteliaana;

- ” Muutin kaksi viikkoa sitten Tampereelle ” Ville virkkoi pullan ja kahvin lomasta, ” naisen luo, erään vanhan tuttuni luokse”.

- ” Aha ”

- ” Mukava nainen, alle 30-vuotias ” Ville mumisi katsellen epäuskoista katsettani.

- ” No mites teidän ero meni ” Kysyin kiinnostuneena kuulemaan loputkin.

- ” Riidellessä, haukuin Annen kännipäissäni ja taisin loukata aika pahasti ”

- ” Miksi, eikö olisi ollut helpompi erota rauhassa? ” Utelin.

- ” Ääh, en tiedä. Anne vaati mua olemaan rehellinen ja mä taisin olla todella rehellinen ”

- ” Mitä sä tolla tarkoitat ” Huomasin kauhukseni ajattelevan omaa liittoani.

- ” No, kerroin kaikista omista jutuistani totuuden ” Ville mongersi huomatessaan ilmeeni.

- ” Kaikestako? ” Nyt olin jo paniikissa.

- ” Kun en muista. Olin niin jurrissa ettei kaikesta ole muistikuvaa ”

- ” Voi vittu sua ” Tuhahdin epäuskoisena.

- ” No ei se Leenalle soita, ole huoleti ” Ville sanoi katsoen tiukasti silmiini.

Villen kaverin maasturi kurvasi huoltoasemalle. Keräsimme kamppeet ja hyppäsimme kyytiin, matkan jatkuessa kohti pohjoista. Kaverin nimi oli Eki, Villen armeijakaveri ja ystävä jo vuosien takaa. Hiljainen ja mukava mies. Ehkä jopa pelottavan oloinen, vuosia painoja nostellut ja sen näki jokaisesta lihaksesta. Musta tuuhea parta ja runsaat tatuoinnit saivat miehen näyttämään nahkaliiviseltä prätkäjengiläiseltä. Vain otsaliina ja mustat lasit puuttuivat. Istuin takapenkillä ja kuuntelin äijien huulenheittoa, vittuuntuneena Villen sekoilusta kännipäissään. ” Vai vielä eroterapeutiksi Villelle”, mietin hymyillen vaimoni opastusta, ” Just joo, sitähän äijä kaipaa”.

Huoltoasemalta ostettu mäyräkoira hupeni iloiseen tahtiin ja kevyt humala alkoi nousta päähäni. Katselin takapenkiltä Ekin järeää, tummanpuhuvaa olemusta ja mietin, minkälainen ystävyyssuhde miehillä on, oliko Eki tietoinen Villen rankasta elämästä ja erosta. Miehet tuntuivat olevan hyviä ystäviä keskenään. Ville laski selkänojaansa taaksepäin ja venytteli raukeasti istumisesta puutuneita jäseniään. Tutkailin penkkien välistä Ekin kasvojen profiilia uteliaana ja yritin kuvitella, minkälainen mies on humalapäissään – riidanhakuinen ja aggressiivinen, vai hiljainen ja rauhallinen tarkkailija. En haluaisi joutua riitaan miehen kanssa, voisi tulla kuumat paikat, mietin katsellessani miehen leveää hauista.

Pysähdyimme pakolliselle kusitauolle ja tankkaamaan auton. Lorottelimme Villen kanssa vierekkäin vessan pisuaarissa.

- ” Kiitos muuten viimeisestä, oli kiva mökkireissu. Sulla on mukava perhe ”

- ” Kiitos itsellesi, tulihan paikat vihdoin kuntoon. Harmi kun erositte, Leena tykkäsi vaimostasi tosi paljon, ja jäi oikeasti odottamaan sitä sienireissua ”, totesin vetoketjun kanssa äheltäessäni.

- ” Sulla on mukava vaimo, tosi mukava ” Ville virkkoi ja katsoi silmiini.

- ” Niin sullakin ”, totesin piikikkäästi.

- ” Jep, jep ” Villen ääni hävisi kuivaajan hurinan alle.

-

Saavuimme mökille illansuussa. Paikka oli todella hulppea, mökki kelohonkaa ja rantasaunalla iso terassi. Sovimme työnjaon ja minulle lankesi iltapalan laitto. Kiskoin voileipien teon yhteydessä konjakkia suoraan pullosta – lääkärin määräyksestä yleiseen vitutukseen, muistin jonkun sanoneen. Ville ja Eki kantoivat puita ja vettä saunaan. Sain voileivät ja kahvin valmiiksi, puolikkaan konjakkipullon voimalla. Äijät tulivat ylös ja nauttivat iltapalan seisaaltaan. Myös heille näytti viina maistuneen.

- ” Sauna on kohta valmis ” Eki katsoi meitä molempia uteliaana, ilmeisesti äkäisyys oli näkyvää sorttia.

- ” Joo. Tullaan, tullaan ” Ville vastasi iloisesti, kaivaen pyyhettä kassistaan.

Katselin Villeä kulmieni alta. Mies ei huomannut katsettani ja hän tutki kiinnostuneena Ekin takapuolta katseellaan, hyväksyvä ilme kasvoillaan. Ville huomasi katseeni ja maiskautti suutaan, vilkaisten samalla Ekin suuntaan.

- ” Lumppu ”, sanoin puoliääneen, mutta Ville taisi kuulla sen.

- ” Äh, anna jo olla ja tule saunaan ” Ville jatkoi iloisena, pyyhe olallaan.

Siivosin pöydän ja istahdin hetkeksi terassille, torkahtaen väsymyksestä ja konjakista. Piristyneenä hetken torkuista nappasin pyyhkeen ja konjakin mukaan saunalle. Matka rantaan oli hidas ja vaivalloinen, känni ei pitänyt kaidalla tiellä ja jouduin ottamaan usein tukea puista, etten olisi kaatunut rähmälleni. Saunan pukuhuone oli ilman valoja ja riisuin vaatteeni pimeässä horjuen. Sauna oli hämärä ja kesti tovin, ennen kuin silmäni tottuivat valoon. Kiuas sihisi pahaenteisesti ja kuuma ilma poltti ihoani kun rämähdin istumaan miesten väliin. Ville jatkoi veden paiskomista kiukaalle ja kyyristyimme kaikki löylyn iskiessä niskaamme.

- ” Vitun hyvät löylyt ”, sain soperrettua katkonaisesti, kuuman ilman polttaessa keuhkoja.

- ” Lisää löylyä syntisille ” Ville puhisi heittäessään keikaroiden vettä kiukaalle.

- ” Hullu äijä, lopeta jo ” Eki tuhahti katsoessaan silmiini kysyvästi.

- ” Ei meitä tarvitse rankaista sun synneistä”, hihittelin kuumissani, Ekin tummiin silmiin tuijottaen, viekkaasti silmää iskien.

- ” Saatanan luuserit ” Ville suhisi hampaiden välistä ja heitti ämpärin loput vedet kiukaalle.

Pakenin lauteilta Ekin perässä. Pukuhuoneeseen kuului Villen epäselvä sadattelu ja metallinen kilkatus, löylykauhan pyöriessä tyhjässä metalliämpärissä.

Tarjosin Ekille huikkaa konjakkipullostani. Mies veti reilut kulaukset, välillä irvistellen ja ilmaa haukkoen, pallea kiivaasti kohoillen. Mies raapi nautinnollisesti löylyn polttamaa ihoaan ja katseli minua estottomasti.

- ” Jos mä Annen tunnen, niin ei se kertois kenellekään ” Eki virkkoi.

Jäin tuijottamaan Ekiä hölmistyneenä. Konjakki poltti suutani ja tunsin miten veri pakeni naamaltani. Mittailin miestä epäuskoisena, enkä uskonut kuulemaani.

- ” Kertois mitä? ”

- ” Sun vaimolles niistä teidän jutuista ” Eki vastasi silmiini tuijottaen.

- ” Ei perkele, nyt saa äijä kyytiä ”, parahdin vihaisena ja mustasukkaisena.

Syöksyin saunan ovelle tunnekuohun ja häpeän sihistessä humalaisessa päässäni. ” Kelle sen vitun äijän pitää vielä juoruta ”. Eki huomasi raivoni ja asettui eteeni, napaten minut käsillään syliinsä. Miehen tiukka ote sai minut rauhoittumaan. Eki vapautti otteensa ja jätti käden harteilleni, rutistaen olkapäätäni kaverillisesti.

- ” Voi vitun kusipää ”, puhisin kiukkuani.

- ” No semmonen se on ” Eki tyynnytteli minua rauhallisena.

Ville syöksyi punaisena ohitsemme uimaan. Kiskoimme Ekin kanssa konjakkia tasaiseen tahtiin ja pummasin mieheltä tupakan, vaikka en edes polta. Eki tarkkaili Villen uimatouhua syrjäsilmällä, ettei humalainen mies hukkuisi matalaan rantaveteen.

Jatkoimme kännäämistä vielä takkatulen loimussa ylämökissä ja popsimme jäljelle jääneet voileivät. Ville sammui ensimmäisenä tuvan sohvalle ja peittelin miehen löytämälläni matkahuovalla. ” Idiootti, kusipää ”, irvistelin miehelle mielessäni.

Jäimme Ekin kanssa kahdestaan istumaan takan eteen, puhumattomina tuleen tuijotellen. Miehen tummat salaperäiset silmät tutkivat minua uteliaana ja vastasin katseeseen yrittäen selvittää miehen ajatuksia. Takkatulen loimussa kasvojen rosoinen iho ja musta parta saivat miehen näyttämään merirosvolta, tai ehkäpä jesuiittapapilta, mietin kasvoja tutkiessani. Miehen totiset kasvot sulivat lempeään hymyyn tuijotuksestani, hampaiden välkkyessä parran seasta.

- ” Hyvä jätkä se on, ainakin nukkuessaan ” Eki vilkaisi nukkuvaa Villeä.

- ” Hmmmm ”, kuittasin hyvyydestä.

Olimme tuhdisti kännissä, mutta korkkasin vielä kossupullon. Eki katseli minua hymyillen, pyörittelen päätään tarjoamalleni kossupullolle,

- ” Sauna olis vielä lämmin ”

- ” Taitaapa olla ”, vastasin Ekin vihjauksesta kiinnostuneena.

Marssimme huojuen peräkanaa saunalle. Kiuas oli rauhoittunut sitten viimeisen, sihisten mukavat jälkilöylyt ja irrottaen kunnolla hien pintaan. Istuimme vierekkäin hämärillä lauteilla, kiukaan kihistessä viimeisiä löylyjä. Ekin käsi laskeutui epäröiden reidelleni ja mies katsoi arastellen silmiin. Annoin kämmenen liukua pitkin miehen karvaista kättä, ohjaten miehen kämmenen ylemmäs jalkoväliini.

Aamulla lähdimme kalaan. Ajoimme veneen sopivaan kohtaan pienelle luodolle, jossa Ekin mukaan olivat parhaimmat virvelipaikat. Kokeilin useaa lempiperhoani huonolla tuloksella ja lopulta kyllästyin ongintaan krapulaisen ärtyneenä. Löysin luodon keskeltä mukavan ja suojaisan paikan, johon asetuin lepäämään. Kuuntelin miesten keskustelua ja luonnon ääniä tajunnan hämärtyessä unen puolelle ja nukahdin. Nukuin ainakin pari tuntia ja heräsin Villen ravistellessa jalkojani.

- ” Väsyneelle kalastajalle olisi nokikahvit valmiina” Ville sanoi nöyrästi, ” Ja anteeksi eilinen ja kaikki muu”.

Tapitin Villeä silmiin ja hyväksyin anteeksipyynnön. Ville kumartui hajareisin päälleni ja otti pääni syliinsä.

- ” Ei sulla ole pelkoa mun jutuista, miksi mä olisin sut vetäny mukaan tähän Annen ja mun sotkuun ” Ville virkkoi päätäni hyväillen.

- ” No jos kännipäissäs olisit lipsauttanut Annelle jotain mun ja sun jutusta?”, yritin udella, ”niin usko pois, muijat on tossa asiassa solidaarisia ja taatusti kertoo toisilleen sellaiset asiat”.

- ” No ei vittu kerro, ei Anne soita sun muijalles, ole rauhassa ” Ville yritti pitää puoliaan.

- ” Okke, se jää nähtäväksi ”, vastasin ja yritin taivuttaa päätäni nähdäkseni miehen silmät.

- ” Mikä vittu sulle eilen tuli?” Ville mulkoili silmiini ilkikurisesti.

- ” Mä vittuunnuin kun tajusin sun kertoneen Ekille ja olin jotenkin mustasukkainen”, sanoin ylpeällä äänellä, ” Sitä paitsi sä olet oikea lumppu ”

- ” Enkä ole, sä olit Ekin kanssa yöllä saunassa, se kertoi mulle itse” Ville näpäytti sormellaan kipeän luunapin otsaani, ” lumppu, no voi saatanan mustasukkainen hörhö”.

Joimme maistuvat kahvit rantakivillä ja surkuttelimme kalasaalista. Ei olisi mitään kotiin vietävää, ei edes kissalle. Kahvin sekaan sujautettu viina piristi kummasti mieltä ja lähdimme iloisesti veneilemään mökkiä kohti. Teimme muutaman tunnin vaelluksen Ekille tutuissa maisemissa ja ihastelimme koskematonta luontoa. Iltapäivän raukea lämpö ja viina saivat kaikki torkkumaan mökin lavereilla

Illansuussa jatkoimme ryypiskelyä makkaranpaiston ohessa. Eki laittoi saunan lämpenemään, Villen pilkkoessa halkoja saunapuiksi. Katselin ahkeroivia miehiä ja mietin meidän kolmen miehen elämää. Oma elämäni tuntui sillä hetkellä vieraalta ja oudolta. Ajattelin kaihoisasti perhettäni ja kodin turvallista tunnetta, tuttuja arkisia asioita ja lasten leikkejä pihalla. Tuntui kuin olisin miljoonan kilometrin päässä kotoa, vieraassa maassa, vieraassa kulttuurissa. Kännykkäni oli kaiteella ja halusin kertoa kaipuuni vaimolleni. Mietin kännykkä kädessäni miten asian kertoisin ja humalatilaani miettien päätin lähettää pelkän tekstiviestin. Minä rakastan sinua - sain lopulta kirjoitettua, tunteet tiivistettynä kolmeen sanaan.

Miehet olivat hikisinä toistensa kimpussa kun menin saunaan, eikä kumpikaan ujostellut läsnäoloani oviaukossa. Eki oli kumartunut kontillaan alatasanteella makaavan Villen päälle, polvet notkollaan, yläkroppa Villen selän ylle kumartuneena, muhkeat pakarat ylös alas heiluen, naiden Villen persettä virnistys kasvoillaan. Näky muistutti antiikin Kreikan alastonta urheilijaa heittämässä keihästä, lihakset väreillen suorituksesta. Tuijotin haltioituneen miesten kahdenkeskistä aktia ja olin heti valmis mukaan, unohtaen kaiken muun. Asetuin Ekin taakse ihailemaan miehen vartaloa, käsillä leveää selkää ja lanteita hyväillen. Villen rinta ryskyi vasten lauteita ja mies näytti nauttivan Ekin miehekkäästä käsittelystä.

Ekin pakaroiden pumppaava liike loppui äkisti, miehen kehon nytkähdellessä voimakkaasti. Mies purkautui Villen sisälle huutaen mielihyvästä ja kiihkosta, sanojaan venyttäen, ” Ai saatana ”. Miehen ääni kaikui korvissani ja koin Ekin mielihyvän mielessäni. Ekin vetäydyttyä Villen selästä, katsoin kiihkon vallassa Villen naitua persettä. Pakarat punoittivat laikukkaana, persereiän törröttäessä avonaisena ja spermaisena. Annoin kaluni liukua pitkin vakoa, Villen yrittäessä kurkkia mitä selkänsä takana on tapahtumassa. Kaluni upposi Ekin liukastamaan reikään, Villen vastustaessa lihaksillaan työntöjäni. Tiukka reikä vastusti äärimmilleen venyen kaluani, mutta antoi lopulta periksi ja upotin kaluni syvälle miehen sisuksiin. Ville huusi tuskissaan ja yritti livistää altani, mutta Eki oli juonessa mukana ja piti miestä paikoillaan.

Valtava imu ympyröi kaluni ja sain hädin tuskin liikuteltua kaluani miehen sisällä. Pakaroista tukea hakemalla sain lisää voimaa liikutella lanteitani edestakaisin, kalun liukuessa kiihtyvään tahtiin miehen sisuksiin. Ekin heittämä lasti pursui tiukasta reiästä maiskahdellen kuuluvasti ja sai minut kiihdyttämään tahtiani. Rynkytin keho hiestä märkänä vasten Villen pakaroita ja hieroin miehen alaselkää tyynnytelläkseni allani vaikertavaa miestä. Ekin tummat silmät katsoivat Villen persevakoa suurina ja osaaottavina, miehen hymyillessä hampaat virneessä.

Ennen kokematon tunne sai kaluni paisumaan entisestään. ” Tältäkö tuntuu panna miestä ”, mietin sumeasti, katsellen Villen selkää ja Ekin kroppaa. Pallini läiskivät Villen karvaisia pusseja ja kaluni jysäytti ensimmäisen laakin miehen sisälle. Vedin kaluni nopealla liikkeellä ulos ja jatkoin työntöjä pitkin pakaroita, kalun lennättäessä siemennesteet pitkin Villen selkää. Happi loppu keuhkoistani ja suuntasin ulos ovesta, seisokin jatkuessa kivikovana ja kivuliaana, pallien edelleen pumpatessa hiipuvia määriä spermaa kalun päähän.

Vedin viileää ulkoilmaa keuhkoihin ja aloin rauhoittua. Kaluni ei ottanut laskeakseen, vaan nytkähteli edelleen napaani osoittaen. Tuntui kuin en olisi lauennut tarpeeksi. Palasin takaisin saunaan, missä Eki oli Villen edessä, naiden miestä suuhun. Asetuin uudelleen Villen taakse ja ohjasin kaluni miehen sisään, hitaasti lanteitani keinuttaen ja tunteesta nauttien. Saunan kuumuus ja kahden miehen loputon käsittely saivat Villen nyyhkyttämään ja mies nousi viimeisillä voimillaan keskeltämme ja horjui pukuhuoneen penkille mahalleen.

Jatkoimme Ekin kanssa toistemme hyväilyä kasvot vastatusten, toisiamme suudellen. Ekin päästyä huohottaen laukeamispisteeseen, polvistuin miehen eteen ja otin terskan suuhuni. Mies jatkoi varren runkkaamista ja antoi kuuman, kirpeän happaman laakin lentää nieluuni. Tyhjensin Ekin lastin suustani kaluni liukasteeksi, saaden itseni laukeamaan saman tien reisilleni. Jäin lattialle istumaan typertyneenä ja uupuneena. Lopulta sain itseni hilattua ylös ja peseydyin järvikylmällä vedellä. Ville nukkui edelleen samassa asennossa penkillä ja löysin Ekin ulkoa tupakalta. Katselimme toisiamme naamat virneessä ja poltin loput miehen savukkeesta.

Sekavasti nukutun yön jälkeinen päivä oli tahmea. kukaan ei innostunut lähtemään kalaan, vaan kaikki pyrkivät selviämään krapulasta, niin henkisestä kuin moraalisesta. Huomasin kännykkäni vilkkuvan ja katsoin näyttöä. Vaimoni oli soittanut edellisillan aikana viisi kertaa ja lähettänyt yhden viestin. Vastasin huolestuneeseen viestiin kaiken olevan kunnossa, hymiön kera.

Kotimatka oli hiljaisten miesten matkaamista. Joensuussa Ville häipyi autollaan sen kummempia hyvästejä jättämättä, jollain tavalla nöyryytettynä ja häpeissään. Istuimme Ekin kanssa tovin kahvilassa ja pyysin mieheltä kännykkänumeron – ihan vaan varmuuden vuoksi. Miehen silmät ja kasvot näyttivät lempeiltä, ystävällisiltä ja huolehtivilta.

- ” Olisin iloinen jos soittaisit ”, mies katseli silmiini, partaansa sukien.

- ” Olisi mukava tavata, uudelleen ”, vastasin häpeilemättömästi ja suorasukaisesti.

Loppu kotimatka meni keskittyessä ajamiseen ja omien tunteiden selvittämiseen. Työnsin viikonlopun tapahtumat pois mielestäni ja täytin ajatukseni tulevan viikon arkiasioilla. Saavuin kotipihalle iltamyöhään ja näin ikkunasta vaimoni olevan vielä hereillä. Leena oli laittanut iltateen ja leivät valmiiksi, joita nautin yksikseni saunassa käynnin jälkeen. Sängyssä vaimoni oli kuin kysymysmerkki, mutta sanoin kertovani kaiken aamulla. Sammuin vaimoni viereen heräämättä yöllä kertaakaan.

Istuimme aamulla kahdestaan keittiön pöydän ääressä, kun vaimoni lopulta kysyi viikonlopun tapahtumista. Kerroin Villen olevan ok ja ettei ero ollut niin vaikea asia miehelle, toipuu kyllä ja on jo löytänyt uuden naisen. Leena katseli kasvojani uteliaana.

- ” Soitin Annelle lauantai-iltana, viestisi jälkeen. Olin niin huolissani teistä kun et vastannut soittoihini ” Leena hämmensi kahviaan ja tarkasteli ilmettäni.

- ” No tietysti oli ikävä kotiin, siellä äijäporukassa, enkä huomannut katsoa kännykkääni ”, vastasin puolikauhuissani, varoen vetämästä kahvia henkeeni, ” Mitäs Anne? ”

- ” Juteltiin varmaan tunti, voimakastahtoinen nainen. Selviää kyllä lasten kanssa. Ei sanonut Villen uudesta naisesta mitään, ei kai tiennyt siitä, luuli Villen asuvan hotellissa Tampereella ”

- ” Siinä miehessä on vähän pukin vikaa, naisia siellä täällä ”, kommentoin vaimeasti.

- ” Taitaa olla, sääli Annea ja lapsia ” Leena tuhahti halveksivasti

Katselin vaimoni ilmettä, tutkien oliko jotain muutakin tietoa välittynyt naisten kesken, mutta kasvoilta ei paljastunut mitään. Mietin, oliko tyynen ilmeen takana myrsky joka odottaa purkautumistaan, ellen kerro ja tunnusta kaikkea. Päätin ottaa riskin.

- ” Oli kuule hieno paikka käydä kalassa, vaikkei kalaa saatukaan ”, totesin reissustani.

- ” Mukava kuulla, oliko teitä montakin ”

- ” Pari äijää, se oli Villen armeijakaverin mökki ” totesin pöydästä noustessa, ” komea hirsimökki keskellä kalavesiä ”.

- ” Saunoitte ja veditte viinaa ” Leena virkkoi astioita kerätessään.

- ” Sitähän se on, äijäporukalla ”

- ” Hmmmm, käytkö sinä hakemassa Minnin tarhasta tänään, minulla on kampaaja kolmelta ”

- ” Juu, käyn ”

- ” Minun pitää lähteä töihin, katsotko mitä kaupasta haetaan ”

- ” Juu, katson ”, totesin reippaana ja huomasin olevani selvillä vesillä.

Suukotin vaimoani ovella ja toivotin hyvää työpäivää. Olin vihdoin aivan yksin ja päätin jatkaa uniani. Sängyssä tarkastin kännykkäni ja näpyttelin viestin Ekille.

- Kiitos kalareissusta, olisi kiva tavata uudelleen, soittele!

Copyright © Herkku.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute