Herkku-puhelin
Minä nukuin, vaimo ei
Fuji

Ollaan oltu vaimon kanssa yhdessä jo parikymmentä vuotta. Seksi on aika tavanomaista mutta säännöllistä. Pari kertaa ollaan (tai ehkä se olen ollut vain minä) puhuttu että olisi hienoa nähdä jonkun toisen panevan vaimoa. No, joka tapauksessa viime kesänä sattui mieleenpainuva reissu, josta tämä tarina kertoo.

Meitä on neljä ukkoa, jotka käydään säännöllisesti muutaman kerran vuodessa kunkin mökillä viettämässä miesten viikonloppua. Ohjelmaan kuuluu saunomista, epäterveellistä ruokaa, paljon alkoholia ja jotain pientä puuhastelua, kuten kalastelua. Olimme aikoinaan olleet kaikki samassa työpaikassa. Minä olin porukan vanhin, lähes 10 vuotta vanhempi nuorinta.

Nämä reissut sovitaan yleensä noin kuukautta etukäteen. Tämä kyseinen reissu oli jo sovittu, kun jouduin kokemaan pettymyksen. Vaimon äiti päätti järjestää juhlat, joihin myös minut oli kutsuttu. Tilanne oli kotona vähän sellainen että en oikeastaan voinut edes ehdottaa jääväni pois. No, tuleehan noita mökkikeikkoja taas uusia. En edes kertonut vaimolle että menettäisin mökkikeikan. Ajattelin että voisin tarpeen tullen kerätä sillä sitten erikseen säälipisteitä.

Juhlat oli parin sadan kilometrin päässä kotoamme, ja menimme sinne autolla perjantaina. Siellä olikin ihan hauskaa, varsinkin miesporukalla homma meni loppuillasta ryypiskelyksi. Valvoin tosi myöhään - pitkälle lauantain puolelle, vaimo meni nukkumaan aikaisemmin. Seuraavana aamuna olikin vaimon istuttava ratin taakse. Olin jo mielessäni kehitellyt ajatusta että vaimo veisi minut mökille lauantaina kun palaamme. En siitä ollut kuitenkaan mitään vielä maininnut - ajattelin katsoa sitten tilanteen mukaan. Poikkeama reitiltä olisi noin 30 kilometriä, tosin aika monimutkaista reittiä.

Lauantaiaamuna saatiin hyvä aamiainen, ja muutamat miehet otimme vielä pari olutta päälle. Sitten lähdimme kotiin. Vaikka ilta oli ollut kostea, niin vaimo oli hyvällä tuulella. Päätinkin heti lähdön jälkeen ehdottaa että ajetaan Allun mökin kautta. Vaimo ei heti innostunut, vasta pienen suostuttelun jälkeen. Mulla näytti vissiin olevan sen verran kova palo kavereiden luo että sillä oli positiivinen vaikutus päätökseen. Näkisi ainakin paikan ja kaverit. Jokaisen se oli niistä tavannut eräissä häissä. Pari niistä se oli tavannut toistekin. Sovittiin että ainakin poiketaan, vaimo ajaisi sitten todennäköisesti kotiin yksin. Melkein heti sen jälkeen kun oli poikettu normaalireitiltä kohti mökkiä, vaimo tajusi että ei varmasti osaisi takaisin valtatielle yksin. Sovittiin että jos homma ei tunnu mukavalta niin lähdetään illemmalla kotiin kahdestaan.

Yllätys oli melkoinen kun ilmestyimme mökin pihaan. Kundien meno oli jo noususuunnassa. Olin itsekin jatkanut oluen juontia autossa. Olimme poikenneet kauppaan ostamaan hiukan syötävää illaksi. Ostin samalla kassillisen kylmiä oluttölkkejä. Istuskeltiin pihalla ja juteltiin niitä näitä melkein normaaliin malliin. Vaimo innostui laittamaan hiukan purtavaa kaikille, kun tajusi että muuten syötäisiin pelkkää 'miesten ruokaa'. Illemmalla pelattiin sisällä korttia, siihen vaimo ei osallistunut vaan katsoi mieluummin telkkaria. Joku sai tehtäväkseen lämmittää saunaa. Olin miellyttävässä humalassa - aika vahvassakin, toisena päivänä sitä on vaikea arvioida. Istuin sohvalla jalat pöydällä, kun joku toi mulle lasissa ison jallun. Sen jälkeen alkoi pirusti nukuttamaan. Viime yön levottomat unet oli muutaman tunnin luokkaa. Vajosin kyljelleni ja ajattelin hiukan levätä ennen saunomista.

Kello oli varmaan yli puolen yön kun heräsin tajuttomaan kusihätään. Vaimo nukkui lattialla patjalla ja muut tyypit kuorsasivat makuutiloissa. Kävin kusella ja palasin sohvalle viltin alle. Aamulla heräsin siihen kun joku paistoi pannulla aamiaista. Vaimokin nousi istumaan, ja makuutiloistakin kuului jupinoita. Olin tietysti hiukan ihmeissäni kun loppuilta oli ihan pimennossa. En ollut yhtään varma että oliko päässyt saunaan. Vaimon ilme oli mielenkiintoinen kun hän näytti sormillaan panemisen merkkiä. Muutama sekunti kului ennen kuin aivoissani raksutti jotain epämääräistä ja sitten pusseissa tuntui kihelmöintiä.

Aamiainen syötiin (paitsi Jopi, joka kyykki puskassa). Sitten vaimo ehdotti että voisimme lähteä kotia kohti. Pakkasimme vähät kamamme ja lähdimme liikkeelle. Heti kun mökki oli jäänyt taakse, kysyin että mitä ihmettä oli tapahtunut. Vaimoni myönsi saman tien että nyt hän sai lähes vierasta, mutta minä en vain ollut näkemässä. Tästä eteenpäin tarina perustuu vaimoni kertomaan, toki edelleen minun kirjoittamana.

Kun sauna oli valmis, kaverit yrittivät minua hereille. Olin niin sikeässä unessa tai kovassa humalassa että luovuttivat suosiolla aika pian. Joku heistä keksi houkutella vaimoani saunomaan kun se kerran oli neljän hengen sauna ja minun paikkani vapaana. Muodollisten kieltelyjen jälkeen vaimo suostui, otti sen huvin kannalta mennä kännisten ukkojen kanssa saunaan. Saunominen oli meillä yleensä pitkän kaavan mukaista. Porukka meni ja tuli edestakaisin. Nytkin kuka lähti hakemaan uutta olutta, kuka kuselle tai jäähylle. Vaimo saunoi siinä kuin muutkin. Vilvoitellessa piti lainapyyhettä edessään. Takapuoli eli mielettömän upeat pakarat oli näkyvissä.

Kerran sitten lauteilla istuessaan hän laittoi toisen polvensa ylös ja nojasi siihen otsaansa. Seuraava lauteille tuleva näki suoraan esillä olevaan pimppiin. Se oltiin yhdessä ajeltu huulien kohdalta paljaaksi, muualla oli siistittyä karvoitusta. Tulija oli Allu. Hän istui vaimoni viereen, kaksi muuta olivat lauteiden toisessa päässä kiivaassa keskustelussa. Allu nojasi polviinsa ja vilkaisi välillä vaimoani kohti. Siitäkin varmaan näki melkein koko pimpin. Allun kalu alkoi olla seisokissa, ja vaimokin huomasi olevansa kiusoittelustaan kiihottunut. Allu ryntäsi pukuhuoneen puolelle. Hetken kuluttua vaimo meni perässä. Pukuhuoneessa Allu oli pyyhe sylissä. Vaimo pyyteli anteeksi käyttäytymistään. Kysyi josko saisi hiukan runkata Allua - ihan vaan korvaukseksi. Allu tietysti lupasi, hän on muuten porukan ainoa poikamies.

Kesken runkkauspuuhien saunasta tuli kaksi hikistä ja punaista ukkoa - Jopi ja Uki - hakemaan lisää olutta. Molemmat jäivät hämmästyneinä katsomaan kun vaimon käsi kävi. Allu itse rohkaistui kysymään että voisiko saada tulla vaimon sisään, kun ei runkkaus poikien katsellessa tuottanut tulosta. Vaimo kiihottuneena suostui kunhan joku vahtisi ikkunasta ettei ukkonsa - siis minä - tulisi yllättämään. Allu ei tarvinnut montaa työntöä kun tulosta syntyi. Jopi ja Uki pitivät itsestään selvänä että heillä on vuoro seuraavana. Jopi oli jo molo kädessä tulossa päälle kun Allu nousi pois.

Vaimo antoi kaiken tapahtua ja yritti ottaa siitä kaiken ilon irti. Jopi hinkkasi ja hinkkasi mutta humalassa ei saanut aikaan sen enempää. Uki kyllästyi odottamaan ja pyysi vaihtoa. Vaimo oli jo nänyt Ukin lyhyen mutta erittäin paksun kalun, joten hänkin oli valmis vaihtoon. Saivat yhteistuumin Jopin pois ja Uki pääsi vauhtiin. Vaimon laukeaminen ei sen jälkeen ollut enää kaukana. Ensin tuli vaimo ja heti sen perään Uki. Jopi laski omat liemensä vielä lopuksi vaimon sisään. Siinä vaiheessa hän olisi ollut jo valmis lopettamaan, mutta sehän olisi ollut epäreilua Jopin kannalta. Eli kolme ukkoa pääsi ns. pukille, ja minä vain makasin sohvalla. Aktin jälkeen peseytyivät ja hankkiutuivat saman tien hissukseen nukkumaan.

Tuossa vaiheessa tarinaa minulla oli autossa jo täysi seisokki. Sydän hakkasi ja olin ihan kiihkossa. Pyysin että pysäytettäisiin auto johonkin sopivaan paikkaan. Ajettiin sitten muutama kymmenen metriä metsäautotietä. Kaadoin farmariautostamme takapenkin ja asettelin vaimon tilaan makuulle. Kovalla kiihkolla pumppasimme ja yritin kysellä samalla tarkemmin miltä oli tuntunut ja muita yksityiskohtia. Vaimo ei ehtinyt laueta kun multa sitten tuli. Siivottiin paikkojamme paperilla ja jatkettiin matkaa.

Tästä asiasta keskusteltiin vielä monta kertaa. Aina se aiheutti meissä kiihotusta. Seuraavalla mökkikeikalla, joka oli tällä kertaa meidän mökillä, oltiin taas miesporukalla. Kukaan ei maininnut sanaakaan edellisestä reissusta. Loppuillasta kun olin sopivassa nousuhumalassa kuulutin että eikös nyt olisi ollut jonkun muun vuoro hommata paikalle naitavaa. Siinä sitten puitiin myös miesten kesken tämä asia, ei siihen enää tarvinnut palata. Toki he ovat varmaankin keskenään tätä muistelleet.

Copyright © Herkku.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute