Herkku-puhelin
Pelivelka 2
Eräs vainen

En ollut kertonut vaimolle, että olin nähnyt kaiken hotellihuoneessa tapahtuneen DVD:llä. Olin yhä järkyttynyt nähtyäni, miten vaimo oli "pelivelkaa" lopulta maksanut. Vaimokaan ei ollut maininnut asiasta halaistua sanaa. Oli tosin ollut hieman poissaolevan oloinen viime aikoina.

Seuraavalla viikolla mies, jolle olin pelivelkaa, soitti jälleen. Hän vaati maksamaan välittömästi velan loppuosan, eli 2500 euroa. Muussa tapauksessa heidän pitäisi ryhtyä "perintätoimiin". Parahdin, ettei minulla ole kuin ehkä 500 euroa, jotka saisin kasattua viikonloppuun mennessä. Mies murahti ja sanoi, että "onhan se edes jotain sekin. Laitat taas vaimosi tuomaan ne rahat seuraavana perjantaina".

Sanoin miehelle, että näin kyllä miten vaimo oli pelivelkaa puolestani joutunut hoitamaan. Sellaisestahan ei ollut mitään sovittu! Mies vain naurahti, että "lähetä nyt vain vaimosi tuomaan se 500 euroa, niin saat velkaa lyhennettyä. Muussa tapauksessa meidän pitää laittaa vauhtia sinun velanmaksuusi".

Ajattelin kauhistuneena mitä voisin tehdä. Illalla otin asian puheeksi vaimoni kanssa. Kerroin, että saisin kerättyä ehkä 500 euroa loppuvelkani maksuun ja kysyin, olisiko hänellä vieläkään lainata yhtään. Vaimo katsoi minuun hämmästyneenä ja sopersi, että "kai sinä nyt jotenkin voit neuvotella maksuaikaa". Pelkäsin, että hän, siveä pikkuvaimoni, joutuisi taas maksamaan velkaani muutenkin kuin rahalla. Mietin kuumeisesti, miten asiasta voisi selvitä.

Seuraavana päivänä onnistuin kuitenkin saamaan rahat kasaan ja pyysin huojentuneena vaimoa viemään rahat, eli puuttuvat 2500 euroa pelivelkojalleni. Kerroin miehen uhanneen "perintätoimilla", joten asia olisi saatava hoidetuksi. Vaimo empi aluksi, mutta totesi sitten, että "kaipa minun pitää sinua nyt auttaa, kulta". Hän vielä varmisteli, että olihan koko vaadittava velan loppuosa nyt valmiina. Vakuutin, että tuo 2500 euroa riittää lainanmaksuun.

Perjantai-ilta tuli ja katselin tv:tä olohuoneessa. Samaan aikaan vaimo laittautui makuuhuoneessa. Lopulta hän tuli olohuoneeseen ja huomasin, että hän oli pukenut ylleen lyhyen mustan mekon sekä tiukan punaisen paidan. Kysyisin ihmeissäni, että onko hän menossa myös jonnekin muuallekin, kun pukeutuu noin hyvin. Kuin sivumennen vaimo vastasi, että ajatteli käydä taas ystävättärensä luona. Sitten hän katsahti minuun ja kysyi anelevan näköisenä, että voiko hän jäädä yöksi kylään ystävättärensä luo, jos menee myöhään.

Hiukseni meinasivat nousta pystyyn pelkästä ajatuksesta. Kysyin vaivihkaa, että millaisia suunnitelmia teillä on. Vaimo vastasi huuliaan punaten, että käydään elokuvissa, syömässä ja ehkä parilla drinkillä. Pahat aavistukseni heräsivät ja päätin tällä kertaa lähteä seuraamaan tilannetta salaa vaimolta.

Vaimo lähti autollaan matkaan ja hetken kuluttua lähdin perässä. Puolen tunnin ajon jälkeen hän kurvasi hotellin edessä olevalle parkkipaikalle ja lähti kävelemään pääovelle. Katselin kauempaa ja huomasin velkojani seisovan hotellin ovipielessä. Vaimo käveli miehen luo ja hetken keskustelun jälkeen alkoi kaivaa laukkuaan, ilmeisesti puuttuvaa 2500 euroa. Huomasin miehen kuitenkin naurahtavan ja puistelevan päätään. Seuraavassa hetkessä näin miehen laskevan kätensä vaimon hartioille. Vaimo perääntyi hieman, mutta mies kaappasi vaimon syliinsä ja suuteli tätä suoraan suulle. Katsoin kauhistuneena kuinka suuri käsi taputti vaimon lyhyen mekon peittämää muodokasta peppua.

Vaimo vetäytyi irti miehen syleilystä ja näytti puhuvan jotain kiihtyneesti. Mies näytti tämän perään heristävän sormeaan vaimolle ja puhuvan pitkään. Vaimo näytti hämmentyneeltä ja yritti uudelleen näyttää laukkuaan. Pariskunta jutteli vielä pihalla viitisen minuuttia, kunnes paikalle ajoi harmaa pikkubussi. Auton takaovi aukesi ja mies ohjasi hämmentyneen näköisen vaimoni määrätietoisesti autoon. Mies jopa auttoi vaimoa takapuolesta kevyesti työntämällä ja samalla naureskellen. Tummennetuin lasein varustettu auto lähti paikalta ja ryntäsin järkyttyneenä autolleni. Pyrin seuraamaan pikkubussia, mutta jo toisissa liikennevaloissa jäin punaisiin ja näin pikkubussin jatkavan matkaansa.

Copyright © Herkku.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute